Горски служители, отговарящи за опазването и охраната на горите и дивеча в Държавно ловно стопанство-Ропотамо, заедно със служители на Районно управление-Приморско, проведоха съвместна акция срещу бракониери на територията на стопанство.

ДЛС-Ропотамо

В село Ясна поляна бе направена проверка на имот, като бяха намерени и иззети незаконни трофеи на дивеч, съобщиха от ловното стопанство.

ДЛС-Ропотамо


50 броя бяха установени, от които на благороден елен - 10 бр, на елен лопатар - 7 бр, на сръндак - 1 бр, на дива свиня - 20 бр., препарат от фазан 1 бр и 10 бр паднали рога от благороден елен.

ДЛС-Ропотамо


По всяка вероятност трофеите са добити от дивеча стопанисван на територията на ДЛС-Ропотамо. „Ръководството на Югоизточно държавно предприятие и ДЛС-Ропотамо категорично се обявяват срещу бракониерски прояви от този тип и полагат всевъзможни усилия и методи за борба с тяхното предотвратяване.


Това посегателство към жив дивеч, без надлежно издадени документи, е огромно престъпление и в разрез с принципите и правилата при стопанисването и управлението на дивеча, за който се полагат неимоверни грижи от служителите в стопанството.“, заяви директорът на ДЛС-Ропотамо инж. Георги Гагов