Обект на проверките са наркосборища, заложни къщи, търговски обекти, автоморги и други места, изградени са и контролно-пропускателни пунктове
Специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност се провежда на територията на област Разград.

Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева. Обект на проверките са наркосборища, заложни къщи, търговски обекти, автоморги и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност или такава, свързана с административни нарушения.

След акция в Силистра: Хванаха дилър с хероин

Паралелно с това са изградени контролно-пропускателни пунктове (КПП), на които се извършват проверки на преминаващи превозни средства с оглед противодействие на нелегалната миграция и нарушения на Закона за движение по пътищата.

В засилените контролни действия са включени екипи на "Охранителна полиция", "Пътна полиция", "Икономическа и криминална полиция", както и екипи на жандармерията. Пет КПП-та функционират на територията на Районното управление в Исперих, четири са на територията на Районно управление-Разград. 

"Акцията е насочена към противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и квартали на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР в Разград", уточни Георгиева.
Садет Кърова, БТА