Мащабна операция срещу битовата престъпност се проведе вчера в квартал „Кошарник“ в Монтана, след като в почивните дни там стана масово сбиване, при което пострада полицай, съобщиха от полицията.

При операцията са проверени 156 души, 96 автомобила и пътниците в тях и пет търговски обекта. Арестуван е младеж на 22 години от квартала, в чиито дом са открити 33,4 грама амфетамини и 1 грам канабис. Съставени са 6 акта и 15 фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата.

Скандал и бой между две фамилии в Монтана: Пострадал е полицай

От ОД на МВР, че в операцията са участвали полицаи от Монтана, жандармеристи от местното поделение, разследващи полицаи и пътни полицаи. Целта е била разкриване на битови престъпления и превенция на бъдещи престъпления и саморазправи в квартала.

При масовото сбиване между хора от две ромски фамилии в съботната нощ в „Кошарник“ беше ранен полицай, който заедно с колегите си опитал да спре боя и да възстанови обществения ред.

Пострадалият служител на реда получил комоцио след тежък удар в главата. Закаран бил веднага в болница и в момента е хоспитализиран, като няма опасност за живота му. След сбиването в „Кошарник“ са арестувани четирима души.
Цветомир Цветков, БТА