/ ОД на МВР-Разград
Иззеха 15 335 артикула с лого на запазени търговски марки, 1600 къса цигари без бандерол и 514 кг овча лой в хода на проведена операция, съобщиха от полицията.

На 10 март на АМ “Марица“ те са спрели за проверка румънски автобус, идващ от Турция. Колата, шофирана от 35-годишен турски гражданин е върната на ГКПП “Капитан Андреево“ за щателна проверка.

При нея, съвместно със служители на митницата са намерени в багажното отделение 2778 артикула с лого и надпис на защитени марки без разрешение на правопритежателя.

Иззеха фалшиви стоки на АМ „Марица“

Стоките - спортни обувки, чанти и текстилни изделия са предадени с протокол на разследващите по образуваното досъдебно производство. В багаж на 19-годишен пътник от Турция са открити и 1000 къса безакцизни цигари.

На магистралата е проверен и водач на 38 г. от Пловдив, от чийто автомобил „Фиат“ са конфискувани 532 чифта обувки от различни марки необходимите без документи. Проверките на полицаите продължили и на паркинг „Бисерска Гергана“ край Харманли.

Проверен е турски автобус. В багажа на 54 годишен пътник са установени 600 къса папироси без бандерол, а в багажа на 40 г. от Турция - 10 926 артикула - парфюми и текстилни стоки без съответното разрешително от притежателите на изключителните права.

В хода на акцията е минал на щателна проверка румънски автобус с водач 40-годишен турски гражданин. Открити са 1099 артикула - парфюми и текстил с надписи на защитени търговски марки, за които 51-годишен пътник признал, че са негови.

В акцията са конфискувани и 514 кг овча лой от турски пътник на 35 г., за което са уведомени служители на БАБХ.