Осъдиха 43-годишен димитровградчанин, буйствал в Спешното
Осъдиха 43-годишен димитровградчанин, буйствал в Спешното / DarikNews, Архив

Районна прокуратура-Хасково постигна осъдителна присъда от 6 месеца лишаване от свобода условно с 3-годишен изпитателен срок спрямо 43-годиишния Станимир Т. от Димитровград, по обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалисти по повод изпълнение на службата им – престъпление по чл. 131 ал. 2 т. 4 във връзка с чл. 130 ал. 2 от Наказателния кодекс.

На 14 март 2015 г., в Спешното отделение на МБАЛ-Хасково, е приет Станимир Т., който е бил докаран за лечение по спешност с линейка от Димитровград. Причината да постъпи в медицинското заведение е употреба на голямо количество болкоуспокояващи медикаменти. Докато лекарите го преглеждали, започнал да буйства. Проявил агресивно поведение, обиждал лекарите и нанесъл удари с ръка на двама от тях. Медиците задействали паник бутон, на който се отзовал патрул на ОД на МВР- Хасково, припомнят от прокуратурата.

По време на разследването са разпитани шестима свидетели, назначени са няколко съдебно-медицински експертизи за телесните повреди. Станимир Т. се е признал за виновен. Присъдата е постигната след споразумение и не подлежи на обжалване.