Организираната престъпност в почивка заради новия евромониторинг
Организираната престъпност в почивка заради новия евромониторинг / netinfo

Европейският съюз ще иска да има една надеждна граница, която започва от Хасковски регион и мониторингът тук, след приемането ни като страна членка ще е много по-засилен.

Мнението е на бившия директор на полицията Иван Петров.

Според него страната ни няма да успее в указания период да изпълни наложените задачи, които ще предотвратят евентуалното задействане на предпазни клаузи по отношение на правосъдие и вътрешен ред.

Иван Петров смята, че момента когато можеше да се нанесе решителен удар на организираната престъпност отдавна е изпуснат.

Вина за това има и правосъдната система, която според Иван Петров в един период от време се е отказала от правораздаване, понякога и заради облаги от самата организирана престъпност.

Ако имаше навременни присъди на лица, които се определят като престъпни босове те нямаше да развият този синдром, смята още бившият директор на полицията. Той даде пример с делата в Хасково срещу Митьо Очите и покойния Иван Тодоров Доктора, които продължават повече от 10 години.

Сега когато предстои мониторинг по 6-те задачи поставени от Европа организираната престъпност ще се въздържа от прояви, смята още Иван Петров.