Огромна пратка стоки-менте задържаха на Капитан Андреево
Огромна пратка стоки-менте задържаха на Капитан Андреево / Снимка: Агенция Митници

Контрабандни 2 071 парфюма, 950 текстилни изделия и 674 чифта  спортни обувки - имитации на световноизвестни търговски марки, задържаха митническите служители на пункта Капитан Андреево при щателни митнически проверки на два туристически автобуса с пътници, влизащи в страната от Турция, съобщиха от Агенция Митници. Нарушителите са петима румънски граждани. При митническата проверка на първия автобус митническите служители откриват в багажа на двама от пътниците общо 926 флакона парфюми и тоалетни води с логота на 10 световноизвестни марки, както и 674 чифта спортни обувки, 950 спортни екипа, панталони и тениски  с етикети на световноизвестни марки.

При извършената щателна митническа проверка на втория автобус от ръчния багаж на трима румънски граждани са иззети още 1 145 парфюма и тоалетни води - също имитации на различни световноизвестни търговски марки.

Нарушителите са санкционирани по Закона за митниците. В изпълнение на Европейски регламент №608/2013 за защита на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения, за случаите ще бъдат сезирани официалните правопритежатели на съответните търговски марки.