/ Dariknews.bg, архив
Уволнението на главния архитект на Хасково е заради несвоевременно изпълнение на служебни задължения, съобщиха от общината. Заповедта за налагане на дисциплинарно наказание „ уволнение“  на главния архитект на община Хасково Деляна Панайотова е издадена въз основа на становище на дисциплинарен съвет, сформиран  в съответствие със Закона за държавния служител, каза кмета на община Хасково Добри Беливанов.
 
Уволниха главния архитект на Хасково

Комисията е констатирала, че е налице несвоевременно изпълнение на служебни задължения няколкократно, за част от тези пропуски община Хасково е осъдена. Освен това необосновано са забавяни преписки отново по вина на гл. архитект.
 
Деляна Панайотова не се е явила на работа от 18 юни до 2 юли без да уведоми прекия си ръководител за причината за отсъствие , нито да предостави някакъв документ, който да оправдава отсъствието, като по този начин не е изпълнила преките си задължения на Главен архитект на община Хасково, допълват от кметството.

Архитект Тодор Грозев е назначен временно за главен архитект на Хасково

Отсъствието на главния архитект е доказано с протоколи. На 2 юли в община Хасково е постъпил болничен лист, извън срока, съгласно чл.9,ал.2 от Наредбата за медицинската експертиза, което е довело до неоснователно забавяне на издаване на необходимите документи  от дирекция  „Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции“.
 
Кметът е дал възможност на Деляна Панайотова да представи в срок писмени обяснения, което не е  направено, съобщават от кметството.
 
По-рано през деня Дарик радио потърси коментар и от Деляна Панайотова, която на този етап се въздържа да говори подробно. Тя обясни, че ще обжалва в съда уволнението си.