/ Дарик радио, Хасково
ДЕляна Панайотова
98448
ДЕляна Панайотова
  • ДЕляна Панайотова
Главният архитект на Хасково Деляна Панайотова е уволнена дисциплинарно. Тя е получила заповедта с нотариална покана днес, съобщи за Дарик радио самата тя. Панайотова отказа да каже какви са мотивите в заповедта на кмета Добри Беливанов.

Уточни, че ще обжалва пред съда. Освен това Деляна Панайотова информира, че датата на заповедта е 20 юли, когато вече е била в болнични. С това Панайотова практически потвърди слуха, който върви в града от известно време, че е уволнена. От общината досега отричаха да има такава заповед.

Архитект Тодор Грозев е назначен временно за главен архитект на Хасково

Вече бившият главен архитект на общината каза, че с екипа са имали разногласия, но отказа да даде подробности на този етап.

„В заповедта са посочени  мотивите, вижте ги”, това коментира само кметът Добри Беливанов пред радиото и затвори телефона. От пресслужбата му пък загатнаха, че по-късно днес може да има информация около уволнението.

Днес по-рано сутринта бе съобщено, че временно на поста - Главен архитект е назначен Тодор Грозев.
В звуковия файл може да чуете целия коментар на Деляна Панайотова, който направи, докато чакаше пред лекарския кабинет за преглед

Деляна Панайотова е завършила УАСГ-София, специалност “Архитектура”. След завършването си е работила в една от най-големите фирми в столицата. 2 г. е работила в архитектурата на столична община. Деляна Панайотова е дъщеря на общинския съветник от ГЕРБ Антон Иванов.