Над 21 000 таблетки за полова мощ хванаха на пункта Капитан Андреево
Над 21 000 таблетки за полова мощ хванаха на пункта Капитан Андреево / netinfo

4 470 блистера с 21 820 таблетки лекарствени продукти за повишаване на мъжката потентност откриха и задържаха митничарите на пункта Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в България от Турция. Камионът с чуждестранна регистрация е управлявал турски гражданин. Той е декларирал, че превозва търговски стоки от Турция за Германия през България. При извършената проверка митническите служители открили в кабината на шофьора, завити с одеала, два кашона с лекарствени продукти. Установено е, че те съдържат 1 970 блистера с 11 820 таблетки лекарствен продукт „Vegaxes 130" и 2 500 блистера с 10 000 таблетки  „Vega 100".

Над 21 000 таблетки за полова мощ хванаха на пункта Капитан Андреево
netinfo

Част от опаковките са без обозначен производител, а на други е посочен производител от Индия. По състав и двата лекарствени продукта са от типа на стимулантите на половата мощ. Шофьорът на камиона е посочил в обясненията си, че лекарствата са негови и ги е закупил на черния пазар в Истанбул, за да ги пласира на по-високи цени в Германия, също на черния пазар.

 

Контрабандните лекарствени продукти са задържани. Срещу шофьора на камиона-турски гражданин е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.