Набеденият за клевета Д.Петков готов да се помири с кмета и същевременно започва да го съди
Набеденият за клевета Д.Петков готов да се помири с кмета и същевременно започва да го съди / netinfo

Общинският съветник Димитър Петков, съден за клевета от кмета на Хасково Георги Иванов, изрази принципно съгласие за споразумение. Това стана по време на съдебното заседание в Районен съд днес.

Кметът съди общинския съветник заради думи, с които Петков го свързва с взрив пред парфюмерията на сестра му, станал през месец март тази година.

Адвокатът на кмета прие това развитие по хода на делото, понеже защитата на обвиняемия искаше отлагане с мотив, че тъжбата е неясна и некоректно заведена. Защитата настояваше да се пише нова, с уточнение за кои точно изявления, пред кои точно медии и публикувани в кой точно период, трябва да бъде осъден съветника Димитър Петков.

Нова тъжба няма да бъде писана, но ще бъдат внесени писмени уточнения по настоящата, а делото бе отложено за даване на срок за споразумение.

Димитър Петков, заяви че е готов на вариант за помирение, защото не той бил завел това дело, но същевременно с това, съобщи че и той вече е завел иск срещу кмета Георги Иванов. Съветникът уточни, че също ще съди градоначалника за клевета, но отказа да конкретизира за кои точно негови изявления.