Местна и държавна власт ще пробват пак да си говорят за военните имоти
Местна и държавна власт ще пробват пак да си говорят за военните имоти / netinfo
Собствеността на военните имоти ще бъде тема на организирана от ЕДП кръгла маса в Хасково. На форума, който ще се проведе в края на месеца, ще бъдат поканени военният министър Веселин Близнаков, областният управител Райна Йовчева и кметът Георги Иванов. Ще присъстват и секретрят на ЕДП Ива Тодорова и бившият кмет на Русе Елеонора Николова, сега народен представител и член на националното ръководство на "Европейски демократичен път".

В отговор на зададен от депутата Мария Капон въпрос военното министерство посочва непълна документация като една от причините собствеността на така наречените обекти с отпаднала необходимост да не бъде предоставена на Община Хасково. Отново се припомня и разпореждането на военния министър имотите да бъдат заменяни за общински апартаменти, в които да бъдат настанени военослужещи и техните семейства. Диалогът е окончателно прекъснат, след като със заповед на кмета на Хасково е спряно данъчното обслужване на структурите на военното министерство в община Хасково, пише в отговора си до Мария Капон министър Веселин Близнаков.

Целта на организираният от ЕДП форум е да бъде възстановен диалогът между местана и централна влести, коментира управителят на областния клон на ЕДП Веселин Делитонев.