33 обекта са затворени временно със заповед на Регионалната здравна инспекция през месец май.
61 са издадените актове от здравните инспектори, като най- честите причини за налагане на санкция са лошо текущо хигиенно състояние, неприлагане на вътрешните системи за самоконтрол, както и работещи без лични здравни книжки.
6 от изследваните 169 хранителни проби са дали отклонения, отчете днес Директорът на Дирекция „Здравен контрол”. Според доктор Стефка Младенова обаче отклоненията са малки и опасни продукти не са открити. Продължават проверките по супермаркети, ресторанти и кухни в региона.
През летния сезон основно ще бъде следено хладилното съхранение на продуктите. Масово ще бъдат проверявани супермаркети, ресторанти, обществени кухни, детски заведения и цехове за производство на сладкарски изделия.