/ Даниел Рундев
Любим кът за излет и отдих на жителите на Хасково край брега на язовир "Клокотница" бе основно изчистен и обработен, съобщиха от Общината.

Най-големият язовир в община Хасково бе зарибен от доброволци

Екипите на общинската фирма "Екопрогрес" в продължение на няколко дни са работели на местността "Чешмите". Събрани са били остатъци от предишни гостувания - найлонови торбички, хартии, стъклени шишета, кенчета от бира, храна и съдове за еднократна употреба с общо тегло около 2 тона.

Недобросъвестни туристи са замърсили зелените поляни, терена около поставените маси, където се хранят и веселят компаниите, близката растителност и някогашното игрище и детския кът, е било установено при уборката.

Млечната кухня в Хасково подновява работата си

Днес теренът вече е почистен. Освен от оставените боклуци, мястото за пикник е изчистено и от треви и храсти, от сухи клони и издънки на дървета. Игрището е заравнено и окосено, зелените площи също.

В началото на местността са били поставени и контейнери за смет, а от местната администрация призовават бъдещите посетители да оценят усилията за създаване на чиста и приветлива среда. 
БТА