Кръгла маса В борба с природните стихии за Седмицата на пожарната безопасност
Кръгла маса В борба с природните стихии за Седмицата на пожарната безопасност / DarikNews, архив

Демонстрации и дни на отворени врати започват от днес по повод традиционната Седмица на пожарната безопасност и честването на професионалния празник на служителите от ГДПБЗН - МВР - 14 септември. Съвместно с областната администрация на Хасково днес е организирана кръгла маса „В борба с природните стихии", на която ще бъде презентирана нормативната уредба, регламентираща доброволните формирования.

Демонстративни учения пред гражданите за гасене на пожари и аварийно-спасителна дейност ще има по районни служби на територията на област Хасково. Те стартират в 9.30 ч. днес с демонстративно занятие по евакуация на деца в ОДЗ № 15 в Хасково. Такива ще бъдат проведени също в ОДЗ „Щастливо детство" в Тополовград и ЦДГ "8-ми март" в Димитровград, където ще има игри и състезание с противопожарна насоченост. От 10.30 ч. пред сградата на РСПБЗН-Харманли деца от детските градини и училища там ще бъдат запознати с пожарната техника и правила за безопасност.

Днес и утре ще бъдат дни на отворените врати за службите в Свиленград, Ивайловград и Симеоновград. Временни приемни за гражданите разкриват до 14 септември в ОУПБЗН и РСПБЗН в периода от 10 до 12 часа.

Утре проявите продължават с провеждане на демонстративни състезания с отборите на МПО"Млад огнеборец" от Тополовград на градския стадион. Демонстративно занятие „Спасяване на пострадали при ПТП е насрочено за 9.30 ч. в двора на „Феникс гама"-Хасково.

Финалът е на 14 септември в Свиленград, където ще бъде отдадена отдаване почит пред паметна плоча на мл. лейт. Петър Петров.