/ Агенция "Митници"
Митническите служители откриха над 1.2 кг златни накити в шофьорската кабина на товарен автомобил, съобщиха от Агенция "митници".

Иззеха златни и сребърни накити за над 100 000 лв. на „Капитан Андреево“ (СНИМКИ)

На 9 април, на Капитан Андреево пристига влекач с полуремарке с турска регистрация, превозващ стока от Турция за Полша.

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При пролъчване с рентгенова апаратура и последващия физически контрол, между хранителни продукти в хладилника, намиращ се в шофьорската кабина, са открити три картонени кутии. 

Те съдържали 170 накита - пръстени, гривни, медальони, синджири, колиета. Според експертизата на вещото лице откритите изделия са от 14- каратово  злато с общо тегло 1256.70 грама и са на стойност 118 129 лева. Контрабандните златни изделия са задържани.

Разкриха контрабанда на цигари и сребърни накити за 76 738 лв. на „Капитан Андреево“ (СНИМКА)

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково.

Водачът на товарния автомобил - 47-годишен турски гражданин, е бил привлечен към наказателна отговорност. Спрямо същия е била взета мярка за неотклонение парична гаранция от 5000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България“.