/ ThinkStock/Getty Images
За първите 10 дни на месец август митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и ТД "Южна морска", са задържали близо 270 000 къса цигари без акцизен бандерол при проверки на "Капитан Андреево", съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници"..

Иззеха над 20 000 кутии контрабандни цигари през юни на „Капитан Андреево”

Само за последните два работни дни на изминалата седмица митническите служители, са задържали близо 26 000 къса (1298 кутии) тютюневи изделия в товарни и два леки автомобила.

Агенция "Митници"

При два от случаите на 6 АВГУСТ, митническите служители откриват 600 кутии (12 000 къса) контрабандни цигари в два товарни автомобила с турска регистрация. Камионите пристигат на пункта на входящо трасе на път за Великобритания почти по едно и също време, единият - около 06:15 часа, а другият - петнайсет минути по-късно.

Шофьорите, турски граждани, представят редовни документи за товара. Митническите служители селектират превозните средства за щателна митническа проверка, при която се установява, че водачите на камионите са укрили в естествените кухини на въздушните филтри по 300 кутии цигари. Открити СА общо 600 кутии (12 000 къса) цигари.

Агенция "Митници"

В същия ден, около 14.00 часа, в лек автомобил с чужда регистрация, управляван от английски гражданин, пътуващ със семейството си за Великобритания, са открити в личния багаж и на мястото на резервната гума 380 кутии (7600 къса)  цигари без акцизен бандерол.

Иззеха 220 кг контрабанден тютюн за наргиле на „Капитан Андреево” (СНИМКИ)

На следващия ден, около обяд, в лек автомобил „Ауди“, в който пътували за Франция  мъж и жена - съпрузи, митническите служители откриват 318 кутии  (6360 къса) цигари от четири различни марки. Цигарите са били укрити на три места във фабричните кухини на автомобила: в багажника, двигателя и купето.

Агенция "Митници"

Тютюневите изделия са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки - цигари през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

От началото на годината до момента митническите служители на "Капитан Андреево", са задържали близо 3 600 000 къса цигари, като само за последните 10 дни задържаните контрабандни цигари са близо 270 000 къса.