/ Агенция
Митническите служители от Териториална дирекция Южна морска задържаха 220 кг тютюн за наргиле при проверка на микробус, влизащ в страната от Турция, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници"

Иззеха 30600 къса безакцизни цигари в Хасковско

На 18 юни, около 12:30 часа на митнически пункт "Капитан Андреево" на трасе "Входящи леки автомобили и автобуси" пристига товарен микробус с чужда регистрация, управляван от турски гражданин на път за Австрия.

Агенция

Агенция

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. Пред митническите служители водачът декларирал 54 кутии  цигари, без акцизен бандерол с надпис Duty free, които са задържани за поставяне под митнически режим.

татан митница
Агенция

При оглед на товарното помещение се установява, че то е пълно със специални клетки за птици, за които шофьорът заявил, че са  порода бойни индийски петли и кокошки. След отваряне на клетките митническите служители откриват, че в четири от клетките са укрити 120  пакета с по един килограм тютюн за наргиле. В хода на проверката са открити, в кашони поставени на рафтове в лявата страна на товарното отделение още 100 кг тютюн за наргиле в 180 кутии по 0,500 килограм и 20 пакета по 0,500 кг. Задържаният общо 220 кг тютюн за наргиле е без акцизен бандерол с пазарна стойност 70 000 лева.

Хванаха контрабандни цигари за 366 000 лв. на „Капитан Андреево” (СНИМКИ)

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под наблюдение на Окръжна прокуратура Хасково. Превозваните птици са върнати обратно в Турция, след становище на ветеринарен инспектор от БАБХ, който установява, че шофьорът не притежава никакви  документи за тях.