Идеен проект за обновяване на спортната зала представи кметът на Димитровград
Идеен проект за обновяване на спортната зала представи кметът на Димитровград / Дарик радио-Хасково
Идеен проект за обновяване на спортната зала представи кметът на Димитровград
86815
Идеен проект за обновяване на спортната зала представи кметът на Димитровград
  • Идеен проект за обновяване на спортната зала представи кметът на Димитровград

Идеен проект за реконструкция и модернизация на димитровградската спортна зала "Младост" представи пред журналисти днес кметът Иво Димов. Проектът е на стойност над 2 млн. лв., а обявената за изпълнението му обществена поръчка е спечелила хасковска фирма. Тепърва обаче, предстои изготвянето на работен проект и общината ще търси финансиране, като кметът изключи вариант то да е със средства от общинския бюджет. По думите му вариантите са европейски средства и такива от републиканския. Имам нещо предвид и се надявам да стане, затова обявихме и обществената поръчка, коментира той.

Показаният днес идеен проект предвижда цялостна реконструкция и включва ремонт както на залата, така и на помещенията от северния край, където са тренировъчните зали на спортните клубове. Нова ВиК и електрическа инсталация, нова отоплителна и вентилационна инсталация, дограма и осветление са включени в разработката. Ще бъде запазена обаче, настилката, тъй като тя е качествена, от сибирска листница и вероятно само ще бъде лакирана, коментира Иво Димов.

Промени ще има и във фоайето, където между стълбищата ще бъде оформено средно ниво, но мястото за тенис-масите ще бъде запазено. Там се предвижда още да бъде оформена зала за срещи и пресконференции.

Обсъжда се все още къде да бъде разположен коментаторският пулт в залата. С около 100 по-малко ще са местата за публиката в нея.

Новост е и монтирането на видео екран. фасадата на залата като видео екран.

Идеен проект за обновяване на спортната зала представи кметът на Димитровград
netinfo

Спортната зала не е ремонтирана от 40 години. Ако искаме да имаме спорт, да развиваме спортни дейности за децата, то този ремонт трябва да се случи, коментира Иво Димов.

В момента тече процедура по прехвърляне на собствеността на Спорта зала "Младост" от МРРБ на общината, както и на двата стадиона "Миньор" и "Раковски", съобщи още той. И призна, че обектът е бил с два акта за собственост- общинска и държавна, а като кмет през миналия си мандат, е деактувал спортната зала, като общински имот. Сега се очаква постановление на МС за безвъзмездно прехвърляне собствеността й на общината, посочи Иво Димов. Чуйте го в приложения файл.