Яворови дни, с. Скобелево
Яворови дни, с. Скобелево / Дарик радио, Хасково
Десетото издание на Яворовите октомврийски дни в димитровградското село Скобелево започва днес и ще продължи там утре. Програмата с днешна дата е от 9.30 ч. с полагане на венци и цветя пред паметната плоча на поета на гарата в селото, където е работил като телеграфист през 1894 година.

Яворови дни, с. Скобелево
Дарик радио, Хасково


От 10 ч.  стартира Национален рецитаторски конкурс по стихове на Яворов, какъвто в Скобелево организират за първи път. 46 са записаните за участие, като 29 от тях са на възраст до 18 г. Те са от 4 области в страната- Хасково, Пловдив, Кърджали и Стара Загора, съобщи секретарят на читалището Янка Христозова. В състава на журито, което ще оценява представянето им, е и директорът на Националния литературен музей- поетът, роден в Димитровград Атанас Капралов.

Яворови дни, с. Скобелево
Дарик радио, Хасково

Утре в салона на читалището са предвидени беседи с родственици на Яворов, автори на книги, награждаване на отличените от конкурса и литературно-музикална програма от изтъкнати изпълнители на поезия от областите Хасково, Стара Загора и Пловдив.

Събитието се провежда под егидата на Съюза на независимите писатели в България. Организатори са НЧ "Искрица 1901", кметството в с. Скобелево, фондация "П.К.Яворов"- Чирпан и община Димитровград.