/ Агенция
Стоката е на стойност 78 300 лева
Окръжната в прокуратура в Хасково привлече като обвиняем турски гражданин за контрабанда на препарати за растителна защита за 78 300 лева, съобщиха от обвинението.

На 20 май, на ГКПП "Капитан Андреево" пристигнал микробус с чужда регистрация, превозващ матраци от Турция за България. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка.

Спряха контрабанда на тютюн за наргиле за 172 800 лв. на „Капитан Андреево“ (СНИМКИ)

При извършената такава в товарното отделение на превозното средство между декларираната стока митническите служители открили 35 броя кашони, съдържащи 500 броя пакети и 510 броя бутилки с препарати за растителна защита, които били контрабандно внесени в страната ни.

Агенция

Според експертизата на вещото лице контрабандните стоки са на стойност 78 300 лева. Те и микробусът са били задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

Водачът на товарния автомобил - на 32 г., турски гражданин, е привлечен към наказателна отговорност. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 2000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на прокуратурата.