Хиляди библии за деца и възрастни раздават в община Димитровград
Хиляди библии за деца и възрастни раздават в община Димитровград / Darik News, архив
Хиляди библии за деца и възрастни раздават в община Димитровград
79704
Хиляди библии за деца и възрастни раздават в община Димитровград
  • Хиляди библии за деца и възрастни раздават в община Димитровград

Хиляди библии, предоставени от фондация „Приятели на България” раздават в училища, детски градини, културни институции и пенсионерски клубове днес от община Димитровград по повод деня на Св. св. Кирил и Методий. Това съобщи на пресконференция началникът на отдел „Хуманитарни дейности” в общинската администрация Антоанета Шаркова. Дарението тежи над 4 тона, но към днешна дата не е ясно каква е паричната му стойност. За раздаването на библиите в града е и координаторът на фондация за България проф. Дечко Свиленов, който ще продължи с даренията до 19 ч. днес.

За 1 335 деца от 1 до 3 клас е предназначена "Моята първа библия" в картинки. Учениците от 4 до 8 клас, които в общината са 1 892-ма, получават „Детска библия”. За 1 114 гимназисти от 9 до 12 клас е предвидена "Християнска етика", а за преподавателския и непедагогически персонал в учебните и детски заведения, за пенсионерските клубове и читалищата дарението е луксозно издание на библията, като в общината са получени 850 броя. Инициативата се осъществява с разрешението на образователното министерство, а библиите са издание на Св. Синод, уточни Антоанета Шаркова. Чуйте я в приложения файл.

Хиляди библии за деца и възрастни раздават в община Димитровград
netinfo

300 луксозни библии, издадени от Светия Синод на БПЦ, дари фондация "Приятели на България" на община Димитровград и в края на март 2012 г. 33 от тях кметът Иво Димов раздаде тогава на общинските съветници, а останалите бяха предназначени за служителите от администрацията. Инициативата е по проекта „Библии за българските политици, академичните среди, учители, лекари и общественици", по който в страната са раздадени над 100 000 копия.