Хасково, 170 г. от рождението на Ботев
Хасково, 170 г. от рождението на Ботев / Областна администрация, Хасково
С тържествен ритуал Хасково отбеляза 170 години от рождението на Христо Ботев. В честването пред паметника му до читалище „Заря“ участваха областният управител Станислав Дечев, кметът на Хасково Добри Беливанов, председателят на Общинския съвет Таня Захариева, командирът на военното формирование подп. Николай Александров, представители на политически сили, патриотични организации, граждани.  

Хасково, 170 г. от рождението на Ботев
Областна администрация, Хасково

Днес ние сме натоварени с мисията да изпълним Ботевата политическа визия за Свободните Балкани. Защото като председател на Съвета на Европейския съюз нашето Правителство постави един изключително важен приоритет, а именно развитието на Западните Балкани. Днес България е европейски лидер, който има волята да прокара интересите на другите Балкански държави в Обединена Европа и да осъществи пророческите думи на Ботев, каза в словото си областният управител.

Хасково, 170 г. от рождението на Ботев
Областна администрация, Хасково

Станислав Дечев каза още: „Днес не революцията, а упоритата работа и партньорството ще дадат на всеки народ полагащото му се място в Европа. Вярвам, че всеки от нас носи дълбоко в сърцето си синовната признателност към делото на гениалния Ботев. Но също така вярвам, че всеки от нас ще направи това, което поетът е правил до последния си дъх: да обичаме Родината повече от себе си!“

Хасково, Богоявление
Община Хасково

В словото си кметът Добри Беливанов подчерта: “Животът на Христо Ботев е еталон на родолюбец, жертвал живота си в името на идеала- Свободна България. Пророческите му идеи са в основата на отстояване на националния ни интерес, защитават ценностите на европейското и световно развитие. Творчеството му се е превърнало в трибуна а саможертвата му в завет за поколенията , който ни кара да се замислим за ценностите и духовността на нашето съвремие".

Хасково, Богоявление
Община Хасково

По-късно официалните лица присъстваха и на Богоявленски водосвет за бойното знаме и за военнослужещите, който бе отслужен от отец Димитър на площад Свобода. С приветствено слово командирът на батальона подполковник Николай Александров поздрави присъстващите.