празник в Харманли
празник в Харманли / Община Харманли
И тази година в Харманли ще се проведат Националните литературни празници „Изворът на Белоногата“. 20-тият Лауреат на престижното отличие за цялостно творчество и принос в развитието на българската литература е поетесата Валентина Радинска.  Името и бе излъчено от жури в състав Боян Ангелов – председател на Съюза на българските писатели, Ели Видева и Георги Николов –членове на СБП, както и представител на Община Харманли.

Валентина Радинска е автор на девет книги със стихове, сред които - „Към мен върви човек“ ; „Нощна книга“ „Не“; „Чистилище“ ; „Всичко“; „Поне“, „Дъждовете“; „Употреба на Свободата“ и книгата ѝ с избрани стихове „Времена“ . Пише литературно-критическото изследване "Димчо Дебелянов и Повелителят на вълците", за което получава наградата за критика на в. "Век 21". Автор е на антологията "Българската поезия след Втората световна война". През 1998 г. получава националната наградата "Мара Белчева" за цялостно поетично творчество.

Стотици "На Хармана" в Харманли

Престижната награда ще бъде връчена на официална церемония в местността „Изворът на Белоногата“ на 29 септември.. Община Харманли ще осигури безплатен превоз до знаковото за града място за своите съграждани в деня на събитието.  При лошо време организаторите предвиждат мястото на събитието да бъде салона  на Читалище „Дружба“.  Програмата включва още среща – разговор с поетесата и носител на наградата Елка Няголова и литературно четене на членове на Съюза на българските писатели. Водещ на празника на поезията ще бъде Драгомир Драганов. Маргарита Хранова излиза от къщата на VIP BROTHER, за да зарадва с  вечните си хитове публиката в Харманли.