Глобиха свидетел по делото Симеоновград. Приключва на 3 май?
Глобиха свидетел по делото Симеоновград. Приключва на 3 май? / Darik News, архив
Глобиха свидетел по делото "Симеоновград". Приключва на 3 май?
51904
Глобиха свидетел по делото "Симеоновград". Приключва на 3 май?
  • Глобиха свидетел по делото "Симеоновград". Приключва на 3 май?

Делото за катастрофата в Симеоновград, при която на Великден миналата година загинаха шестима младежи, ще продължи в хасковския окръжен съд на 3 май, като не е изключено тогава да се пристъпи към обяснения от двамата подсъдими- шофиралият Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев, който му дал ключовете за колата. За следващото заседание съдът днес реши да бъде изискана справка от „Пътна полиция" на областна дирекция на МВР-Хасково за наложени наказания за нарушения на закона за движение по пътищата или липсата на такива за двамата обвиняеми. 100 лв. глоба наложи съдията на свидетеля Йордан Гошев, който днес отново не се яви в залата. Радка Станкова, която също не е дала показания пред съда, за 3 май ще бъде призована на адреса си в Симеоновград и този в Италия.

Четирима свидетели изслуша съдът днес- лекаря от филиал Харманли на Центъра за спешна медицинска помощ-Хасково Георги Ангелов и медицинската сестра там Лидия Иванова, взели кръвната проба за алкохол на подсъдимия Данаил Георгив, както и фелдшера Георги Георгиев и медицинската сестра Петя Матишева от филиала в Симеоновград, които имат отношение към взетата от Живко Желев в нощта на катастрофата проба.

Съдът прие като доказателства представените заверени преписи от амбулаторни журнали, книга за регистрация на кръвните проби и протокол за медицинско изследване от ЦСМП-Харманли.

Крайно време е да приключи този процес и предлагам следващото съдебно заседание да бъде насрочено в 2 последователни дни, като в първия се запознаем с изисканите справки и се пристъпи към обясненията на подсъдимите и пледоарии, а в следващия да има присъда, каза в залата прокурорът Павел Жеков. Родителите на загиналите в катастрофата не вярват, че на 3 май делото ще приключи с присъда.

С мотива, че са извън предмета на доказване в настоящия процес днес съдът отхвърли искането им да бъдат призовани за свидетели полицаи от управлението в Симеоновград и извършили ремонт на катастрофиралия автомобил дни преди инцидента. Коментара на Трифон Трифонов и Катя Трифонова чуйте в звуковия файл, както и аргументите на адвокат Бойчо Бойчев да поиска очна ставка между лекаря и медицинската сестра, взели кръвната проба на Данаил Георгиев, което също не бе уважено от съда.