Ангел Джамбазки провери лагера в Харманли
Ангел Джамбазки провери лагера в Харманли / Дарик радио, Хасково
Джамбазки иска закриване на откритите бежански центрове
98235
Джамбазки иска закриване на откритите бежански центрове
  • Джамбазки иска закриване на откритите бежански центрове
Бежанските лагери в Харманли и в столицата да бъдат закрити и консервирани, защото са празни и излишни. Това обяви днес в Харманли евродепутатът Ангел Джамбазки. Той направи проверка на най-големия лагер в страната, където се оказа, че мигрантите са около 200 души.

"След като са толкова малко настанените, няма причини да продължи да се поддържа тази инфраструктура. Тези хора трябва да бъдат пренасочени към центровете на "Миграция" на МВР, а тези помещения трябва да бъдат консервирани и запечатани", смята Джамбазки.

Според евродепутата лагерите трябва да са в близост до границата и при залавянето на нелегални по най-бързия начин да бъдат репатрирани. Нелегалните имигранти, които биват установявани и задържани, трябва да бъдат задържани възможно най-близо до границата в закрит тип общежития и след това репатрирани там, откъдето са дошли, препоръча Джамбазки.
 

Дарик радио, Хасково


Идеята на патриотите е, лагерите да бъдат закрити, а парите за издръжката им да бъдат насочени към границата.

"ВМРО като част от управлението никога няма да допусне връщането на чужденци, които са преминали през страната ни и са се установили в Западна Европа, посочи още Джамбазки". Това правителство и това управление не може да плати такава цена, допълни той.

Евродепутатът Ангел Джамбазки обяви, че до края на мандата на европарламента ще се работи за промяна на двата дъблински регламента, които са заплаха за България, Гърция, Италия и Испания, допълни още той.

Джамбазки определи, че сега голямата опасност за бежанска вълна идва от Африка, а не от Сирия. Друга хипотеза за негативно развитие на събитията можела да настъпи при сътресения в съседна Турция.