/ Дарик радио, Хасково
Емил Георгиев
97458
Емил Георгиев
  • Емил Георгиев
Три министерства са посочили в писмо, че разрешение на проблема с хасковската вода няма да стане с кладенци, а трябва да се ползват два язовира. Това съобщи пред журналисти днес изпълнителния секретар на Федерацията на потребителите Емил Георгиев, според който от министерствата са посочили, че вариантите са язовирите „Тракиец” и „Боровица”, който е в област Кърджали.

Хасково с пречиствателна станция за уран?

От министерствата са посочили, че първо трябва да се направи инвестиционно проучване на водоемите и да се търси европейско финансиране.

Хасковлии: Грехота, от Божия дар бизнес правят (СНИМКИ)

От Федерацията коментираха, че отпуснатите 2 млн., лв за нови кладенци са хвърлени на вятъра. Отговорът на 3-те министерства е получен на 14 май. 

Междувременно стана ясно, че подписката, която вървя 3 дни в областния град е събрала 2 800 души и е внесена при премиера Бойко Борисов, министерствата, кметът на Хасково и местния парламент.

РЗИ-Хасково взе 27 проби от хасковската вода, 14 са негодни

От Федерацията са обмисляли да се заведе колективен иск заради лошото състояние на водата в Хасково, но това на този етап няма да стане. „Твърде е възможно съдът в Хасково срамежливо да си затвори едното око и да каже, че няма правен интерес, затова на този момент няма да се завежда колективен иск”, посочи Емил Георгиев. Той информира, че от днес спира да си плаща консумираната вода , не защото оспорва количеството , а качеството.