/ netinfo
Добри Беливанов кмет на Хасково
97270
Добри Беливанов кмет на Хасково
  • Добри Беливанов кмет на Хасково
В община Хасково са получени оферти и предложения за изграждане на пречиствателна станция за уран. Това обяви в интервю пред  Дарик радио кметът Добри Беливанов. „Постъпили са предложения, с които ни информират, че съществуват технологии, с които може да се пречиства уран. Ще свържем тези инвеститори с ръководството на ВиК-а,”, заяви Беливанов и съобщи, че разговорите ще започнат следващия месец.

Хасковлии: Грехота, от Божия дар бизнес правят (СНИМКИ)

От началото на „урановата” криза в Хасково общината е похарчила над 170 000 лв. за купуване на бутилирана вода за училища, детски градини и др. Кметът заяви, че е резервиран относно решението за изграждането на дублиращи кладенци, за които правителството отпусна над 2 млн.лв., чието изграждане продължава.  

РЗИ-Хасково взе 27 проби от хасковската вода, 14 са негодни

Беливанов заяви, че не е твърдял, че наесен ще закрива детски градини, заради хаоса с таксите. „Това, което казах пред директорите на градини е, че с тези средства, които са заложени в един момент, когато покриваме недоимъка, който го има, октомври, ноември те ще приключат. Тогава от къде ще намерим средства?. Попитахме и защо кметът не е внесъл веднага след приемането й наредбата за 1 лев за градина в съда, отговорът – „да видят хората какви съветници имаме”.