/ Дарик радио, Хасково
Подписка, Хасково, вода, уран, Тракиец
96916
Подписка, Хасково, вода, уран, Тракиец
  • Подписка, Хасково, вода, уран, Тракиец
Протестната подписка срещу негодната за пиене хасковска вода тръгна тази сутрин. Тя се организира от Федерацията на потребителите. Адресирана е до премиера Бойко Борисов, министрите на регионалното развитие, на здравеопазването и на околната среда и водите и до кмета на Хасково Добри Беливанов.

Завидна активност на гражданите. За по-малко от час на трите пункта бяха набрани стотици подписи. От федерацията настояват да се вземе решение за довършване на пречиствателната станция за питейна вода от яз. „Тракиец” и за смяна на ръководството на ВиК-Хасково.

Подписка, Хасково, вода, уран, Тракиец
netinfo

Част от хасковлии са песимистично настроени към подписката, но все пак я подкрепиха, други смятат, че проблемът ще се „яхне” и реши по време на предстоящите избори, според трети предложението за яз. Тракиец е популизъм, тъй като пречиствателна станция няма да се изгради, а язовирът е пълен с метали. Други пък наивно се питаха как е възможно от Божия дар да се прави бизнес. Чуйте ги в приложения файл.

Подписка, Хасково, вода, уран, Тракиец
netinfo

Пунктовете за набиране на подписи се намират пред Областна администрация, пред сградата на Община Хасково и на централната градска улица до часовниковата кула.

Разследването за наличието на уран в хасковската вода и укриването на информация вече тече една година. Днес стана ясно, че то не е приключило защото все още няма становища на вещите лица.