мост на Любеново
мост на Любеново / Община Хасково
Започна довършването на моста на пътя за село Любеново. Изпълнител на строителството е софийска фирма. Стойността на договора е   657 058,15 лв. без ДДС. Мостът трябва да бъде завършен за 90 дни.

По мостовото съоръжение остават за изпълнение довършителни работи по горното строене и оформяне на откосите с облицовка. Довършителните работи по горното строене обхващат полагане на хидроизолация върху пътната плоча, полагане на асфалтобетон за настилка, както и доставка и монтаж на чугунени отводнители, стоманен парапет и еластична ограда.

Предвиждат се още вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка. След изпълнение на пътната варианта е необходимо да се оформят откосите при устоите на моста и подходите към моста /крила, преходна плоча, насип зад устоите/ за връзка с пътя.

Предвиждат се още  за изпълнение временен отбивен път и строително-монтажна площадка, необходими за реализацията на горепосочените дейности.

След приключване на ремонта трябва да се развали старото мостово съоръжение, което е в непосредствена близост. 

Конструкцията на моста е изградена на различни етапи. Разрешителното за строеж на моста е от 30 декември 1994 година. Последните работи по съоръжението са приети през 2013 година. През януари 2016 година река Харманлийска преля за пореден път и наводни стария мост за село Любеново.

Тогава кметът Добри Беливанов обяви частично бедствено положение. След това са направени постъпки пред комисията по бедствия и аварии на Министерски съвет за отпускане на средства за довършане на новия мост към село Любеново.

С постановление на Министерски съвет от месец април 2017 година са отпуснати необходимите средства за довършването на моста.