Хасково село Любеново мост
Хасково село Любеново мост / Община Хасково
Министерски съвет отпусна 789 700 лева за изграждане на новия мост за село Любеново над река Харманлийска  и пътя Стойково - Любеново. Това, съобщават от общината, е станало след настояване от страна на кмета на община Хасково Добри Беливанов.

Хасково село Любеново опасен мост
netinfo

Парите са отпуснати с  постановление на Министерски съвет №76 от 18 април 2017 година са одобрени допълнителни трансфери от Държавния резерв за непредвидени и неотложни разходи по предотвратяване овладяване и преодоляване на бедствията. Решението е пуликувано в броя на Държавен вестник от днес. Средствата са от резерва на държавния бюджет за непредвидени и/или неотложни разходи за преодоляване овладяване на последиците от бедствия.

Мостът към село Любеново е недовършен от десетилетия. В момента той е в изключително лошо състояние и се наводнява при обилни валежи и по-високо ниво на водата в реката. Строителството му започна по време на първия мандат на кмета Георги Иванов, когато негов заместник бе  Добри Беливанов. Тогава държавата отпусна пари за изграждането на новото съоръжение, които обаче не стигнаха и близо 15 години мостът висеше неизползваем. След  големите наводнения преди пет години,  общината не е преставала да иска още пари  за доизграждането на новия мост, но получаваше отказ от държавата, която веднъж вече бе платила  за  съоръжението.

Хасково село Любеново мост строеж
netinfo

Предстоят процедури по изграждането на моста,съобщават още от общината.