Детска полицейска академия, Димитровград
Детска полицейска академия, Димитровград / Дарик радио-Хасково
Детска полицейска академия в ОУ "Алеко Константинов"
92551
Детска полицейска академия в ОУ "Алеко Константинов"
  • Детска полицейска академия в ОУ "Алеко Константинов"
Наградите си от конкурса за детска рисунка на тема "Аз и детското полицейско управление” получиха днес победителите в димитровградското ОУ „Алеко Константинов“. То е единственото в общината, което работи по националната програма "Детско полицейско управление". В проекта, който стартира през месец май миналата година са включени 24 четвъртокласници с класен ръководител Петя Миткова. 

За областния кръг на конкурса с рисунки се класират Георги Грозев, Йоана Радева и Силвия Канева, които заеха първо, второ и трето място в училищния кръг. Журито присъди и 6 поощрителни награди. Предстои с конкурсните творби в димитровградското районно управление на полицията да бъде подредена изложба.

Детска полицейска академия, Димитровград
Дарик радио-Хасково

"Детско полицейско управление" е инициатива на Министерството на вътрешните работи и се осъществява със съдействието на Министерство на образованието и науката, Министерство на правосъдието, Български младежки червен кръсти Българска православна църква. Идеите и темите, заложени в програмата, са дългосрочни и са предназначени за 2-годишно извънкласно обучение на деца. Целта е чрез теоретични и практически занимания, включително оказване на детска полицейска лична защита, безопасност на движението по пътищата, на долекарска помощ, здраве, етика и право, децата да получат съответните знания и умения, коментира днес директорът на училището Дорина Желязкова, която връчи наградите на класираните за областния кръг в конкурса за рисунка.