Делян Балев
Делян Балев / Личен архив на Делян Балев
Бившият възпитаник на димитровградската Езикова гимназия Делян Балев е сред избраните за младежки посланици на НАТО. Есето му е сред класираните в конкурса, организиран по инициатива на Атлантическия клуб в България под егидата на Министерството на външните работи. На церемония във външно министерство сертификати са били връчени от министър Екатерина Захариева на отличените 29 момичета и момчета на възраст между 18 и 29 години, разказа Делян Балев.

Целта на младежките посланиците ще бъде чрез съвместни инициативи да подпомогнат организирането на тържествата през 2019 година за 70-годишнината от създаването на НАТО и 15-годишнината от приемането на България в Алианса.

Делян Балев
Личен архив на Делян Балев

Участниците в трите раздела на конкурса- за  есе до 500 думи, видео до 1 минута и дигитален колаж или постер по темата „Как би изглеждал светът днес без НАТО?“ са дискутирали предизвикателствата пред Алианса и мястото на България в съвременния свят на специална среща в Атлантическия клуб, разказва още Делян Балев.

Делян Балев
Личен архив на Делян Балев

От 2017 г. той е студент в Русия, след като сбъдна една от мечтите си и беше приет да учи във Факултета по международни отношения в Санктпетербургския държавен университет, разказват негови преподаватели от димитровградската гимназия. От Детския и младежки център в Димитровград припомнят, че Делян Балев бе един от  най-активните членове на Общинския ученически парламент.