/ Дарик радио, Хасково
Д-р Матей Матеев е новият стар управител на димитровградската болница „Св. Екатерина“. Днес общинските съветници гласуваха без дебати той да получи втори мандат след проведения конкурс.

До него се стигна след като д-р Матеев депозира заявление за напускане след изтичане на възложения му срок за управление на здравното заведение. За оставката си той обяви сам веднага след организирания от синдикатите в болницата протест на средния медицински персонал за неполучени в продължение на две години възнаграждения.

В проведения конкурс комисията с председател общинския съветник Коста Костов класира на първо място д-р Матей Матеев, а според приетото днес решение следва кметът Иво Димов да сключи с него договор за възлагане на управлението на МБАЛ „Св. Екатерина” ЕООД за срок от три години.

Д-р Матеев не дойде в залата на общинския съвет за заседанието, по време на което съветниците приеха и промяна в решението си за рефинансиране на кредита за здравното заведение.

По настояване на банката залог ще бъде учреден и върху сметките на общината. Нямаме притеснения и за такова условие, макар че е презастраховане от страна на банката, коментира кметът Иво Димов.