Димитровград, МБАЛ
Димитровград, МБАЛ / Дарик радио, Хасково
Болницата в Димитровград на ръба, управителят подаде оставка
94990
Болницата в Димитровград на ръба, управителят подаде оставка
  • Болницата в Димитровград на ръба, управителят подаде оставка
На ръба на оцеляването е за пореден път общинската болница в Димитровград „Св. Екатерина“, пишат в отворено писмо до общината, здравното министерство, омбудсмана и медиите заетите там. Недоволството им е провокирано най-вече от неизплащаните в пълен размер от 2015 г. до момента възнаграждения, както и неизплатените за извънреден труд средства. Налага се сами да купуваме консумативи, хигиенни средства, както и работно облекло, поради липсата на пари за това, посочиха работещите в МБАЛ „Св. Екатерина“ .

Димитровград, болница
Дарик радио, Хасково


Не искаме старите задължения на болницата да се изплащат от нашите заплати, защото и ние сме на ръба на оцеляването, като не ги получаваме в пълен размер и на практика вземаме по 250- 270 лв. месечно, посочиха още подписалите писмото.

Димитровград, болница
Дарик радио, Хасково

Под отвореното писмо подписи са положили 105 от медицинския персонал в здравното заведение. Според синдикалния лидер на КНСБ организацията Златка Генчева изходът е общината да предприеме спешни мерки за спасяване на болницата, която обслужва население от около 50 000 души. Ако апелът им не бъде чут, са готови на протести и дори масово да подават оставки, увериха участниците в днешното недоволство.

Управителят д-р Матеев
Дарик радио, Хасково

Управителят д-р Матей Матеев на 20 октомври е депозирал в общината заявление за напускане. Договорът ми изтече още на 27 юли и след като работещите не са доволни, аз също подавам оставката си, коментира той. И посочи, че при встъпването му в длъжност е заварил стационара със задължения за над 4 млн. лв., които към момента са 1.5 млн. лв.