/ Дарик радио, Хасково
Четири димитровградски училища изпратиха тържества зрелостниците си от Випуск `2018. Хит сред абитуриентите в Димитровград тази година са цветните димки, освен традиционните шествия с автомобили и отброяването на 12-те училищни години.

Димитровград, абитуриенти
Дарик радио, Хасково

За 41 дванайсетокласници би последният училищен звънец в СУ "Любен Каравелов". С един повече - 42 зрелостници, изпрати и единствената професионална гимназия в общината  "Проф. д-р Асен Златаров". 67 завършват средно образование тази година в Природоматематическата гимназия "Иван Вазов". Най-многобройни тази година- 75, са абитуриентите на езиковата гимназия „Д-р Иван Богоров”.

Димитровград, абитуриенти
Дарик радио, Хасково

Баловете в Димитровград започват на 24 май и ще продължат до 28 май включително. Първи на 24 май са зрелостниците на езиковата гимназия "Д-р Иван Богоров" и тези на СУ 'Любен Каравелов", като и двете училища са избрали димитровградски ресторанти за празничната вечер. На 25 май е балът на професионалната гимназия, които също ще празнуват в местно заведение. Балът за зрелостниците на ПМГ "Иван Вазов" е на 28 май, като събирането им е в 19:00 часа пред общината.              

Димитровград, абитуриенти
Дарик радио, Хасково

227 са абитуриентите в Димитровград тази година, като двама се дипломират в самостоятелна форма на обучение в ПМГ „Вазов“, информират от общината.