Червен дъб за 70-годишнината от края на Втората световна война
Червен дъб за 70-годишнината от края на Втората световна война / DarikNews

Червен дъб засадиха в парка пред димитровградската библиотека "Пеньо Пенев" ветерани по повод 70-годишнината от края на Втората световна война. Инициатива е част от общинската програма за отбелязване на годишнината. В засаждането на дръвчето участваха заместник-кметът Светослав Стойков, ветеранът Мария Тотева и правнучката на ветеран от войната Азалия.

Червен дъб за 70годишнината от края на Втората световна война
netinfo

Младото поколение да не преживява никога ужаса на войната и да продължи след години със засаждането на свое дръвче в тази градинка, пожела Мария Тотева. Тя благодари на общината и общинския съвет за подкрепата и уважението, оказвано на ветераните от града в годините назад.

Червен дъб за 70годишнината от края на Втората световна война
netinfo

 

Кметът Иво Димов и председателят на местния парламент Стефан Димитров ще бъдат отличени с медал „70 г. от края на Втората световна война”, съобщи председателят на регионалната структура на ветераните в Хасково Аврам Ниего. И пожела инициативата за засаждане на дръвче в Димитровград да последват и други градове в страната. По-късно той и останалите ветерани участваха в среща с деца и ученици от общината в лятната читалня на библиотеката.