хасковска сесия на ОбС
хасковска сесия на ОбС / Дарик радио, Хасково

Гласовете, които подкрепиха предложението на председателя на ОбС Хасково Таня Захариева за създаване на спецкомисия, която да контролира изпълненията на решенията на ОбС от кмета Добри Беливанов, не достигнаха. Днес на сесията тази докладна записка бе одобрена само 20 души, 10 се въздържаха и други 10 се въздържаха. Така предложението не бе прието.

От опозицията се обявиха против, защото няма да има полза от нея. Освен това от групата изтъкнаха, че за всяко заседание ще трябва да се плаща по 170 лева, което ще бъде за сметка на общинския бюджет.

Иначе и днес местните законотворци подкрепиха, че родителите в Хасково трябва да плащат по 1 лев на ден за детска градина. Общинският съвет в Хасково отмени постоянната такса за детска градина в размер на 30 лева месечно, която не се влияе от посещенията на детето. Наредбата предизвика близо едночасови дебати.

Кметът Добри Беливанов оттегли своя вариант за такси за детски градини. Той уточни, че бил внесен от администрацията му докато него го нямало. Градоначалникът поиска и съветниците да не гласуват докладната записка, за да се прецизира. Но и това не стана.

Иначе казусът с таксата и облекчението от 1 лев за забавачките е в Административен съд Хасково.