/ Дарик радио, Хасково

27 училища в Хасковска област изпратиха абитуриентите си тържествено днес. Зрелостниците в региона са 1614. Веднага след тържественото изпращане на Випуск 2018 г., зрелостниците се качиха по автомобилите и започнаха да обикалят по главните улици на града. Не липсваха и такива, които не спазиха изискванията да не се подават от прозорците на возилата.

абитуриентите в Хасково
Дарик радио, Хасково

Към 16.00 ч санкционираните абитуриенти са 25. От полицията са им написали 16 фиша, 5 акта и са отправили 4 предупреждения на зрелостниците.

Абитуриенти, Хасково
Дарик радио, Хасково

От полицията ще отделят сили и средства, за да се осигури безопасността на младежите в една от най-романтичните нощи от живота им. Районните  управления в областта осигуряват охрана на обществения ред, сигурност и безопасност на движението в районите на училищата, маршрутите на придвижване и питейните и увеселителни заведения, в които ще се провеждат абитуриентски тържества.

Абитуриенти, Хасково
Дарик радио, Хасково

От полицията допълниха, че започват проверки на местата, които са предвидени за честванията на празника. Завършващите получиха поздравление от полицията, областният управител Станислав Дечев и кметът на Хасково Добри Беливанов.