1 532 лв. за млад спортист от благотворителна вечеря в Димитровград
1 532 лв. за млад спортист от благотворителна вечеря в Димитровград / netinfo

1 532 лв. събра за подготовката на младия състезател по културизъм Светлин Николов организираната за тази цел благотворителната вечеря в димитровградски ресторант, съобщи инициаторът за нея Тодор Славов, известен като Теос Меджик. Средствата са предназначени за подготовката на Светлин, който наесен ще е ученик в 11 клас, за републиканското първенство догодина.

1 200 лв. са били постъпленията от куверти за вечерята, 132 лв. е имало в дарителската урна, а още 200 лв. превел по обявената набирателна сметка кметът на Димитровград Иво Димов.

В програмата за благотворителната вечер снощи се включиха Кристин Стефанова и Теос Меджик. Подкрепа за Светлин заяви по време на инициативата и шампионът по културизъм, прославил България, Добри Делев. Помощник-директорът на училището, в което е Светлин- СОУ "Любен Каравелов" Петя Хаджийска сподели, че в началото на новата учебна година ще предложи на педагогически съвет да бъде отпусната стипендия на Светлин. Той тренира сериозно културизъм от 3 години. През пролетта се класира пети на държавното първенство.