темида съд
темида съд / DarikNews.bg - архив

Започна съдебното следствие по наказателно дело за убийството на две лица, палеж и държане на боеприпаси без надлежно разрешение. Престъпленията са извършени през месец август 2017 г. в с. Богданчовци, общ. Габрово.

Подсъдими по делото са В.И. от Велико Търново и Л.П. от София. Обвиненията към двамата са, че при извършването на убийството и палежа са действали в съучастие – В.И. като подбудител и помагач, а Л.П. – като извършител. Към настоящия момент поради наличие на тежко заболяване, производството по отношение на подсъдимия Л.П. е спряно.

Един от подсъдимите за двойното убийство в Богданчовци е с тежко заболяване

По време на последното си заседание съдът изслуша множество свидетели и прие като доказателства по делото заключенията на 12 от изготвените на досъдебното производство експертизи.

Поредно заседание по делото за двойното убийство в село Богданчовци

С оглед направеното от Окръжна прокуратура – Габрово искане за възобновяване на производството по отношение на подсъдимия Л.П., съдът допусна изготвянето на две експертизи - съдебно-медицинска и съдебно-психиатрична. Те трябва да дадат заключения по отношение здравословното състояние на Л.П. и възможността му да участва в съдебното производство.

Следващото съдебно заседание по делото е насрочено за 24 септември 2019 година.