белезници арест
белезници арест / ThinkStock/Getty Images
На 26 август 2017 година състав на Окръжен съд-Габрово взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на Лъчезар П. от София и Веселин И. от с. Богданчовци, общ. Габрово, на които са повдигнати обвинения във връзка убийството на мъж и жена от с. Богданчовци.

Арестуваха двама мъже за убийството в село Богданчовци 

Лъчезар е привлечен в качеството на обвиняем за това, че: „през нощта на 10 срещу 11 август 2017 г., като съизвършител с неустановено лице, в съучастие с Веселин И. като подбудител, умишлено умъртвил повече от едно лице със средство, опасно за живота на мнозина (огнестрелно оръжие).
 
Обвинението на Веселин И. е, че е действал като подбудител в съучастие с Лъчезар за извършването на същото престъпление.
 

Разкриха: Съседска вражда е довела до екзекуцията на семейство


 Съдебният състав счете, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Лъчезар и Веселин са извършили престъплението, за което са привлечени в качеството на обвиняеми.
 
Престъплението е тежко по смисъла на закона и е наказуемо с не по-малко от 15 години лишаване от свобода, което обосновава реална опасност лицата да се укрият или да извършат престъпление. Предвид изложеното съдебният състав уважи искането на прокуратурата и взе по отношение на двамата най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.
 
Определенията на Габровски окръжен съд подлежат на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново в 3-дневен срок. В случай на обжалване, делата се насрочва за разглеждане пред Апелативния съд за 31 август 2017 г.