Прокурорите и директорът на ОДМВР-Габрово по време на пресконференция
Прокурорите и директорът на ОДМВР-Габрово по време на пресконференция / ОДМВР Габрово
Убийство в село Богданчовци
94500
Убийство в село Богданчовци
  • Убийство в село Богданчовци
Съседска вражда е довела до убийството на съпрузите Илия и Еленка от габровското село Богданчовци. През нощта на 10 срещу 11 август двамата са застреляни, след което къщата им е запалена. Вероятно убийството е извършено около полунощ, а сигнал към Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението е подаден към 03:51 часа.
 
Двама души са загинали при пожар в габровското село Богданчовци

 До момента не е намерено оръжието, с което е извършена екзекуцията. Медицинската експертиза доказва, че съпрузите не са починали от пожара, а са застреляни.
 
За 72 часа са арестувани двама души – Веселин, съсед на убитите и Лъчезар, негов приятел, който не е жител на населено място от област Габрово.

Работи се по установяване на причините за пожара, при който изгоряха двама души
 
Говорителят на Окръжната прокуратура Людмила Рачева каза, че Лъчезар и Веселин се познават от дълги години и имат приятелски отношения. Всеки от тях се занимава с частен бизнес. Прокуратурата смята, че именно Веселин подтиква Лъчезар да извърши убийството.
 
Конфликтите между съседите в село Богданчовци ескалират в началото на тази година. Илия подава жалба в полицията, в която твърди, че е заплашван. Единият от синовете на Веселин също подава жалба, този път тя е срещу Илия.
 
Прокурор Рачева е категорична, че в тези жалби не се посочва да са отправяни заплахи за убийство.
 
Наскоро Илия проявява неуважение към паметта на загиналия малко преди това при автомобилна катастрофа по-голям син на Веселин. Пътно-транспортното произшествие става край Карнобат. Колата, с която пътуват двамата братя, се блъска в спрян камион. По-големият загива.
 
В село Богданчовци се говори, че убийството на Илия и Еленка е извършено на четиридесетия ден от смъртта на сина на Веселин, към чиято памет е проявено неуважение.
 
Арестуваха двама мъже за убийството в село Богданчовци

 И Веселин, и Лъчезар не признават вина, но от Прокуратурата са категорични, че разполагат с достатъчно основания да поискат ареста им от 72 часа да бъде продължен.
 
Директорът на ОДМВР-Габрово Борислав Бончев, заяви, че са отпаднали версиите за убийство с цел грабеж и убийство с последвало самоубийство. В опожарената къща на семейството са намерени ценности, което дава повод на разследващите да смятат, че в дома не е имало крадци.