Втори национален фестивал за обработен фолклор
Втори национален фестивал за обработен фолклор / Парк Незабравка

За втора поредна година Приключенски парк „Незабравка” ще бъде домакин на Националния фестивал за обработен фолклор „Незабравка” 2015. На 20 юни (събота) от 10:30 часа, на откритата сцена в парка ще си дадат среща изпълнители от цяла България, водени от общата идея за съхраняване и разпространение на българското народно творчество в цялото му великолепие и колорит.

Фестивалът е ежегодна проява, която събира народни хорове и камерни групи, чийто репертоар представя творчеството на българските композитори, майстори в обработката на български народни песни като Филип Кутев, Николай Кауфман, Атанас Илиев, Иван Вълев, Стефан Кънев, Стоян Гагов и др.

Организаторите на фестивала – Женски народен хор „Станка Митева“ към Народно читалище „Съзнание 1926″ – гр. Белослав, Фондация „Заедно за демокрация и партньорство“ и Приключенски парк „Незабравка“, единодушно изразяват увереността си, че събитието допринася не само за съхраняване на българските традиции, но и за популяризирането на гр. Габрово като туристическа дестинация, която обогатява културното наследство.

Входът е свободен, а магията на многогласното пеене ще докосне гостите сред красива природа и открито небе.