В Трявна отбелязват 70 години от създаването на ЦДГ Светлина
В Трявна отбелязват 70 години от създаването на ЦДГ Светлина / Община Трявна

Първото събитие от дейностите по отбелязване 70 годишния юбилей на ЦДГ "Светлина" бе посветено на „Седмицата на гората“.

Гости на тържеството бяха инж. Драгомир  Николов - кмет на Община Трявна, г-жа Лора Жебрил - представител на WWF - международна организация за защита на природа, г-жа Мая Радева - клуб "Българка", г-жа Петя Димова – директор на ЦДГ „Осми Март“ гр. Плачковци, деца от детската градина, подготвителната група към  СОУ „Петко Рачов Славейков“ деца и родители.

Празникът започна с кратка програма със стихове, песни и танци, с която малчуганите поздравиха своите гости.

На празника бяха наградени и отличените участници в конкурс за детска рисунка, организиран от WWF на тема " Скритите услуги на природата". Награди получиха  деца от ЦДГ "Светлина", ЦДГ „Осми март“  и подготвителната група към  СОУ „Петко Рачов Славейков“. Децата припомниха на всички правилата  за опазване на природата.

В Трявна отбелязват 70 години от създаването на ЦДГ "Светлина"
netinfo

Кметът на общината поздрави децата и колектива на ЦДГ „Светлина“ с 70 – годишния юбилей, пожела им здраве, успехи и заяви: „така както в този ден от „Седмицата на гората“ изразяваме любовта към природата чрез засаждане на дръвчета да продължаваме  всеки ден занапред   да пазим и да се грижим за всичко около нас“.

Инж. Николов съобщи за предоставено детско съоръжение от община Бриенц, Швейцария, което ще бъде монтирано в двора на детската градина.

Международната  организация за защита на природата  WWF направи дарение от  7 дръвчета, които бяха засадени  от г-жа Александрова, инж. Николов,  г-жа Жебрил и г-жа Радева в двора на детската градина по случай юбилея.