Температурите в цялата страна ще се понижат
Температурите в цялата страна ще се понижат / Thinkstock/Getty Images

Ще духа умерен западен вятър, който след обяд ще отслабва. Температурите в цялата страна ще се понижат: минималните ще са от 2 до 7 градуса, в Източна България до 11 градуса, максималните - предимно между 10 и 15 градуса. Привечер и през нощта срещу петък облачността от запад отново ще се увеличи и на места, главно в западните райони на страната ще превали дъжд, в планините - сняг.

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава, но ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

Над планините след временно разкъсване, след обяд от запад облачността отново ще се увеличава. Валежи от дъжд ще има преди обяд в Странджа и Сакар, а привечер на места в масивите от Западна България, над 1500 м - от сняг. Ще духа силен, по най-високите части временно и бурен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 1 градус.

Над Черноморието в сутрешните часове ще има валежи, които още преди обяд ще спрат, а облачността на места ще се разкъсва. Преди обяд ще духа умерен северозападен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от юг-югоизток. Максимални температури: 11-14 градуса. Температурата на морската вода е 15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1- 2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg