Състезание по приложна електроника „Мога и зная как
Състезание по приложна електроника „Мога и зная как / Дарик Габрово, архив

 

16 ученици от 11 и 12 клас на Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади" в Габрово ще премерят сили в състезание по приложна електроника. Надпреварата „Мога и зная как" е първото ученическо състезание в областта на електрониката, автоматиката, комуникационната и компютърна техника, съобщи за Дарик директорът на учебното заведение инж. Васил Христов.  

Състезанието ще се проведе в четвъртък от 12 часа в учителската стая на учебното заведение. Негови организатори са още фирма „Пасат електроникс ООД" и местния ВУЗ.  

По думите на Христов, надпреварата вероятно ще прерасне в национална, тъй като и други професионални училища от страната са получили предложения да участват.

Под формата на шоу, участниците ще решават тест, а справилите се с него ще преминат към практическите задачи. Състезанието ще се ползва със статут на предварителен кандидат- студентски изпит по общотехническа подготовка за Технически университет- Габрово, от който ще могат да се възползват дванадесетокласниците, информира още инж. Васил Христов.