Спектакъл на доброволците от Съвета за наркотични вещества
Спектакъл на доброволците от Съвета за наркотични вещества / netinfo

Премиерата на спектакъла “Бягство от реалността” на доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества ще се състои на 20 юни в зала “Възраждане”. Постановката се реализира по проект “Европа за всички- млади, търсещи, различни”. Финансирането е на стойност 3700 евро и е предоставено по програма “Младежта в действие” на Европейската комисия.

В постановката участват 16 младежи- ученици от училища в Габрово, Трявна и Дряново. “Бягство от реалността” съчетава театралното изкуство и хип- хоп. Чрез слово, музика, танци и декор, се цели представянето на типичните за младите хора улична действителност и рисковете, свързани с нея. Акцентът е поставен върху причините за употреба на наркотици.

На 23, 24 и 25 юни, постановката ще бъде представена в Трявна, Севлиево и Дряново. “Това не е само една отделна инициатива. Имаме идея след приключване на спектакъла, той да бъде продължен с театрален форум, в който да има дискусия с публиката”, каза Венелин Велчев от Областния съвет по наркотични вещества.