Паякът идва и в Габрово
Паякът идва и в Габрово / DarikNews.bg
Синя зона в Габрово няма да има, но се разширява обхвата на платените места за паркиране
97561
Синя зона в Габрово няма да има, но се разширява обхвата на платените места за паркиране
  • Синя зона в Габрово няма да има, но се разширява обхвата на платените места за паркиране
Синя зона в Габрово няма да има, но се разширява обхвата на платените места за паркиране. По думите на зам.-кмета Климент Кунев няма географски очертано място, което би могло да се нарече „синя зона”. Той определи предложението, което се внася в местния парламент за балансирано.
 
Кунев поясни, че една част от местата за паркиране ще бъдат със заплащане, а друга част ще останат безплатни. От втория вид например ще бъдат междублоковите пространства.
 
Разликата от сегашния вариант, при който също има платено и неплатено паркиране е в контрола. Предвижда се поставяне на скоби на нарушителите и въвеждане на автомобил за принудително отместване на неправилно спряно пътно-превозно средство – паяк. Границата между платеното и неплатеното паркиране е показана подробно на сайта на Община Габрово.

Първа стъпка към въвеждане на синя зона в Габрово
 
Платените паркоместа са между ул. „Орловска” и ул. „Николаевска" – до моста на бившата Стоматология. Паркингът зад Община Габрово също ще бъде платен, а зоната се очертава от него до пространството зад Интерактивния музей на индустрията.
 
Дискусията в залата на Общинския съвет е важна и зам.-кметът Кунев заяви, че ще се търси решение с широк консенсус. Ако това се случи, но с времето стане ясно, че решението не работи, то ще бъде променено.

Паякът идва в Габрово, върши работа и при тежки условия

От администрацията на Община Габрово очакват обществеността да изкаже мнението си между първо и второ четене в местния парламент. Информационният ден, който бе проведен на 28 май провокира интереса на хора, живеещи в централната градска част. 

Богомил Белчев подкрепи Таня Христова за Синята зона

Климент Кунев е убеден, че опозицията от БСП също има разбиране за необходимостта от въвеждане на платено паркиране, както и нуждата от подробно запознаване с наредбата, която го регламентира. Кунев припомни, че през втория мандат на Богомил Белчев като кмет на Габрово е направен опит за въвеждане на регулация от подобен характер.