Паякът идва и в Габрово
Паякът идва и в Габрово / DarikNews.bg
През тази година репатратор, т. нар. паяк, ще обхожда улиците на града и ще прибира неправилно паркираните автомобили. Проведена е обществена поръчка, сключен е договор, очаква се доставката, съобщава в интервю пред „100 вести" зам.- кметът Климент Кунев.

Според договора репатраторът е марка „Ман“, с кранова уредба и трябва да пристигне до края на февруари. Според офертата кранът би трябвало да повдига лек автомобил от разстояние 5 метра от оста на шасито на репатратора. Което означава, че и при тежки условия репатраторът може да върши работа.

Първа стъпка към въвеждане на синя зона в Габрово

Цената, постигната на търга, е 225 хил. лв. с ДДС, средствата са от бюджета на Общината.

Паяк ще вдига неправилно паркираните автомобили

„Очакванията са репатраторът да вдига и премества автомобилите от местата, където неправилно са паркирали. Например, ако те са паркирали след знак за забранено спиране, което означава, че спрян автомобил би ограничил видимостта и създал предпоставки за пътнотранспортно произшествие. В такива случаи законът дава право на собственика на пътя, в случая на Община Габрово, да репатрира - премахва автомобила от опасното място. Работата с така наречения паяк ще гарантира сигурността и целостта на автомобилите, които се вдигат. Така че габровци няма от какво да се притесняват”, допълва Кунев.

Богомил Белчев подкрепи Таня Христова за Синята зона